Een handtractor voor een parochie (Birma)

Project
Birma heeft een moeilijke periode achter de rug. Ook de kerk heeft veel geleden. Hoewel tussen 1966 en 1970 alle katholieke missionarissen het land werden uitgezet, om "vreemde invloeden" uit het hele land uit te bannen", is het aantal katholieken in het
20130218Birma001

Birma heeft een moeilijke periode achter de rug. Ook de kerk heeft veel geleden. Hoewel tussen 1966 en 1970 alle katholieke missionarissen het land werden uitgezet, om "vreemde invloeden" uit het hele land uit te bannen", is het aantal katholieken in het in meerderheid boeddhistische land ondertussen toch tot bijna 660.000 gestegen. Dat is weliswaar maar 1,3 % van de bijna 50,5 miljoen tellende totale bevolking, maar toch blinken de katholieken uit in een diepe vroomheid. Vooral in de landelijke gebieden gaan de mensen ook door de week ‘s ochtends vroeg naar de H. Mis en komen zij ‘s avonds samen voor het Rozenkransgebed.
Pastoor Josef is de herder van een parochie in een afgelegen gebied. Er is daar geen telefoonverbinding en er zijn geen echte wegen. Zonder de Kerk zouden de kinderen niet eens naar school kunnen gaan. De parochie runt daarom een tehuis voor 80 scholieren die uit dorpen komen die zo ver van de school afliggen dat zij de weg niet dagelijks te voet kunnen afleggen. Het internaat is voor deze kinderen de enige kans op een betere toekomst.
Om het levensonderhoud van de kinderen in het tehuis veilig te stellen heeft de parochie besloten om zes hectaren grond met rijst, maïs en groenten te verbouwen. De grond is er en de parochianen hebben beloofd dat zij een dag per week of minstens eenmaal in de twee weken in de velden zullen meewerken. Toch blijft het moeilijk en kostbaar om een ossenspan en een ploeg te huren. Daarom had de voorganger van pastoor Josef Kerk in Nood gevraagd om ondersteuning voor de aanschaf van een handtractor. Voordat zijn droom in vervulling kon gaan kreeg hij een beroerte. Maar pastoor Josef zet zich net zo hard voor deze zaak in en werkt zelf mee op de velden.
Kerk in Nood heeft met 1750 euro geholpen bij de aanschaf van een handtractor. Pastoor Josef bedankt alle weldoeners hartelijk en bidt voor allen die zijn parochie hebben geholpen om ervoor te zorgen dat zij in de toekomst de verzorging van de kinderen in het tehuis helemaal voor haar rekening kan nemen.

Dit afgeronde project is een voorbeeld van het werk dat Kerk in Nood doet. Als U een soortgelijk project wilt steunen, gelieve de hier volgende code te vermelden: 310-01-29