Een grotere kerk voor Vinh Tru

Project
Vinh Tru is een dorp in het aartsbisdom Hanoi, ongeveer 70 km van de hoofdstad van Vietnam. De oorspronkelijke parochiekerk werd gebouw in 1898 en heeft slechts plaats voor 100 kerkgangers. In de tussentijd is het aantal kerkbezoekers gegroeid tot ruim 70
ACN-20150625-26276

Vinh Tru is een dorp in het aartsbisdom Hanoi, ongeveer 70 km van de hoofdstad van Vietnam. De oorspronkelijke parochiekerk werd gebouw in 1898 en heeft slechts plaats voor 100 kerkgangers. In de tussentijd is het aantal kerkbezoekers gegroeid tot ruim 700!


Buiten staan

Veel parochianen moeten buiten blijven staan om de Mis te kunnen volgen. Daarnaast is de kerk ernstig verwaarloosd, omdat er tientallen jaren geen toestemming werd gegeven voor het noodzakelijke onderhoud. Bovendien is het kerkgebouw de plek van de eerste evangelisatie, omdat de Kerk in Vietnam geen toegang heeft tot de massa-media.

Te arm
De katholieken in Vinh Tru zijn te arm om uit hun eigen portemonnee een nieuw kerkgebouw te betalen. Daarom wendt de parochiepriester, pater Francis Kieu Ngoc Vien, zich tot Kerk in Nood voor hulp. De pastoor heeft de volledige steun van de aarstbisschop Joseph Ngo Quang Kiet.

Kerk in Nood heeft een bedrag beloofd van € 15.000,-. Wilt u meehelpen om dit bedrag bij elkaar te krijgen?