"Een druppel melk"

Project
Dringend verzoek Kerk in Nood voor hulp aan kinderen Aleppo
20170308-Melk-voor-kinderen-Syrië

Sinds Oost-Aleppo is bevrijd, is er een zekere rust in de stad en komen mensen terug naar huis. De vernietiging en het ontbreken van infrastructuur zijn immens, de noden enorm: voedselpakketten, brandstof voor verwarming van hun huizen en elektriciteit zijn hard nodig. Sinds het begin van het conflict voorziet Kerk in Nood de Christenen in Syrië van de benodigde hulp. Lokale projectpartners vragen nu uw hulp bij urgente kwestie: melk voor kinderen.

In deze tijd van schaarste is melk essentieel voor de groei en het welzijn van kinderen. Het programma “Een druppel melk” bestaat al sinds mei 2015, maar de financiering ervan is onzeker nu Aleppo niet meer in reguliere de media is en buitenstaanders zich niet bewust zijn van de nog altijd dringende situatie in de stad.

De omstandigheden in Aleppo zijn nog steeds betreurenswaardig. Ruim 80% van de bevolking heeft elders onderdak – omdat hun eigen huizen zijn vernietigd – en zeker 70% leeft onder de armoedegrens. Het aantal gezinnen dat voedselpakketten nodig heeft om te overleven, is dramatisch toegenomen. Daarom heeft dokter Nabil Antaki, de Syrische arts die het project coördineert Kerk in Nood benaderd voor steun voor het melkprogramma, dat essentieel is voor de christelijke kinderen in Aleppo.

"Wij verdelen elke maand melk onder 2.850 kinderen: van hen ontvangen 2.600 melkpoeder en 250 speciale babymelk. Baby’s die geen borstvoeding van hun moeder krijgen, ontvangen speciale melk voor zuigelingen. Het totaal aantal begunstigden verschilt per maand, afhankelijk van het aantal geboorten en de emigratie van families ", legt dr. Antaki uit.

Georgina, een moeder van drie kinderen, vertelt aan Kerk in Nood hoe belangrijk het project is voor haar en haar gezin: "Myriam is tien jaar oud, Pamela zes. Pamela’s gezondheid was kritisch toen ze door een bom granaatscherven in haar rug kreeg. Nu ze aan het herstellen is, heeft ze melk nodig om gezonder en sterker te worden. Beiden krijgen nu een kilo melkpoeder per maand. Het project is erg belangrijk voor mij en mijn familie en ik zou graag zien dat het doorgaat.”

De kinderen van Aleppo, al beroofd van een bevredigende en rustige jeugd, mogen niet verstoken blijven van de melk die nodig is voor hun groei en gezondheid. Voor nog geen € 7 heef een kind een maand melk. Helpt u mee? Doneer dan via deze website of maak uw gift over onder vermelding van 17-00279.