Een dak voor de parochiekerk van Tigania (Kenia)

Project
De parochie van Tigania is de oudste parochie van het bisdom Meru in Noordoost Kenia. Zij werd in 1913 gesticht door Consolata-missionarissen. Twee jaar later was de kerk klaar. Destijds was zij groot genoeg, ...
20120723Kenya005

De parochie van Tigania is de oudste parochie van het bisdom Meru in Noordoost Kenia. Zij werd in 1913 gesticht door Consolata-missionarissen. Twee jaar later was de kerk klaar. Destijds was zij groot genoeg, maar in de loop der jaren is het aantal katholieke gelovigen gestadig toegenomen en tegenwoordig barst de kerk uit haar voegen.

De mensen in Tigania zijn arm. Zij leven van de verbouw van maïs, gierst, erwten of bonen op hun kleine lapjes grond. Vaak komen de regens niet, en dan mislukt de oogst. Ondanks dat hebben de gelovigen grote offers gebracht om een nieuwe parochiekerk te bouwen. Met hun blote handen, en met wat zij konden verzamelen door hun eigen daden van zelfopoffering, waren zij in staat een begin te maken met de bouw van de nieuwe parochiekerk. Zij hebben alles gedaan wat ze konden, maar nu is er geen geld meer over voor het dak. Toch is het van levensbelang dat dat dak er komt, want de brandende zon en eventuele slagregens als het regenseizoen begint, zouden alles wat ze al bereikt hebben verwoesten. En natuurlijk zouden ook de gelovigen door het dak worden beschermd voor dezelfde extreme weersomstandigheden.

"Vele kleintjes maken een grote", schrijft de parochiepriester Agapius J. Charles aan "Kerk in Nood". Hij vraagt ons om steun, namens al zijn gelovigen die al zoveel hebben opgeofferd voor hun kerk. Wij hebben hem 12.000 euro beloofd.

Dit project is een voorbeeld van wat "Kerk in Nood" doet. Uw gift zal worden toegewezen aan dit of een soortgelijk project dat overeenstemt met de pastorale prioriteiten van "Kerk in Nood".

Projectcode : 130-01-19