Een bus voor zielzorg in Bulgarije

Project
ACN-20160204bg35782

Project in Bulgarije
Het bisdom Nikopol ligt in Noord-Bulgarije. Van de maar net 3 miljoen inwoners zijn er 30.000 katholiek. Er zijn 20 parochies, maar niet elke parochie heeft haar eigen priester .

Makkelijker werk met eigen bus
De Franciscanen bedienen de gelovigen in Pleven en Asenovo, maar wegens het gebrek aan priesters helpen zij ook in andere parochies. Zij hebben een twintig jaar oude auto. Als zij echter met kinderen en jongeren aan jongerenbijeenkomsten van het bisdom of aan andere evenementen willen deelnemen, moeten zij een bus huren, wat natuurlijk geld kost, of ze moeten de leden van de geloofsgemeenschap om hulp vragen, die echter ook niet altijd tijd hebben of in staat zijn dit vervoer op zich te nemen. Een eigen kleine bus zou het pastorale werk wezenlijk gemakkelijker maken.

Een pelgrimstocht
Dit voertuig zou hen ook nog voor vele andere activiteiten van nut kunnen zijn. Want dit jaar wordt de parochie van Pleven tot Marieheiligdom uitgeroepen. De wens van de bisschop is dat de Franciscanen met een beeld van O.L.V. van Fatima een pelgrimstocht organiseren langs alle parochies van het bisdom, om de boodschap van Fatima te verspreiden. Ook hiervoor zou een voertuig nodig zijn dat meer plaats biedt.

Voor een minibus
Kerk in Nood heeft een bijdrage beloofd van 10.000 euro, zodat de Franciscanen een minibus kunnen aanschaffen.

Projectcode: 433-08-29

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/