Een auto voor kloosterzusters in het Andesgebergte

Project
ACN-20160211PERU36239

Project in Peru
De congregatie van de vrouwelijke missionarissen van de Onbevlekte Maagd Maria en de H. Catherina van Siena werd in 1914 in Colombia gesticht. De stichteres ging het op de eerste plaats om de mensen in Latijns Amerika, die tot de inheemse bevolkingsgroepen behoren. Tegenwoordig zijn de zusters in meer dan een dozijn landen in Latijns Amerika werkzaam. Bovendien hebben zij vestigingen in Rome en Madrid en zijn zij ondertussen ook in Afrika vertegenwoordigd.

Afstanden te paard
De zusters zijn al sinds de jaren ‘50 in het bisdom Abancay in Peru werkzaam. Het gebied ligt in de Andes en de kloosterzusters bedienen daar de mensen van 49 dorpen, waarvan de meeste maar moeilijk toegankelijk zijn. Eens in de week rijdt er in sommige van die plaatsen een bus, die ’s maandagsmorgens tussen twee en drie uur vertrekt en pas ‘s vrijdags weer terugkeert. En ook dan moeten de zusters nog urenlang te voet lopen om andere plaatsen te bereiken. Vroeger legden ze deze afstanden vaak te paard af.

Vaker bezoek
Nu hebben de zusters echter Kerk in Nood om hulp gevraagd om een voertuig aan te kunnen schaffen, dat tegen de rampzalige toestand van de wegen is opgewassen. Onze weldoeners hebben 15.400 euro gedoneerd om hen te helpen. Nu hebben ze een auto en kunnen zij de mensen in de dorpen veel vaker bezoeken. De zusters danken alle weldoeners van harte!

Projectcode: 234-05-29

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood