Een auto voor de pastoor van Nablus (Heilig Land)

Project
Nablus is de grootste stad van de Palestijnse autonome gebieden die kan terugkijken op een zeer eerbiedwaardige lange geschiedenis. Bijvoorbeeld bevindt zich hier het graf van Jozef, een van de heiligste plaatsen van het Jodendom, maar ook een bedevaartoo
ACN-20140321nablus06338


Nablus is de grootste stad van de Palestijnse autonome gebieden die kan terugkijken op een zeer eerbiedwaardige lange geschiedenis. Bijvoorbeeld bevindt zich hier het graf van Jozef, een van de heiligste plaatsen van het Jodendom, maar ook een bedevaartoord voor christenen, moslims en Samaritanen. Via de autoweg is het ongeveer 63 km naar Jeruzalem. De stad, die maar net 300.000 inwoners telt, is een industrie- en handelscentrum. Er wordt hier o.a. zeep en snoep gemaakt. De inwoners zijn jong: meer als de helft is jonger dan 20 jaar.

Christenen in Nablus
De meerderheid van de inwoners zijn moslims, maar er leven ook ongeveer 650 christenen in Nablus, waarvan er 250 katholiek zijn. Pastoor Johnny Abu Khalil bedient niet alleen de katholieken die in de stad zelf wonen, maar ook drie externe parochies. De katholieke Kerk runt in Nablus ook een school.

Vervoer noodzakelijk
Om al zijn taken te kunnen uitvoeren heeft de pastoor een voertuig nodig. Zijn auto ging echter vorig jaar in vlammen op en brandde volledig uit. Het is niet opgehelderd wie deze brand veroorzaakt heeft, maar het feit is wel dat hij nu geen auto meer heeft. Het Latijnse Patriarchaat van Jeruzalem heeft hem tijdelijk een auto geleend, zodat hij zijn taken kan vervullen en de gelovigen pastoraal kan begeleiden, maar ook deze auto is weer ergens anders nodig, en pastoor Khalil heeft een eigen auto nodig en hij heeft Kerk in Nood om steun verzocht. Wij hebben beloofd dat wij hem met 12.000 euro zullen helpen.

Projectcode: 321-01-29

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.