Een auto voor de Franciscanessen in Hlubokoye (Wit-Rusland)

Project
In Hlubokoye in het bisdom Witebsk in het Noorden van Wit Rusland leven zes Franciscanessen. In de parochie van de H. Geest geven zij aan 300 kinderen en jongeren catechismusles, hebben zij de zorg voor de misdienaars, versieren zij de kerk, en een van de
20120606Witrusland005

In Hlubokoye in het bisdom Witebsk in het Noorden van Wit Rusland leven zes Franciscanessen. In de parochie van de H. Geest geven zij aan 300 kinderen en jongeren catechismusles, hebben zij de zorg voor de misdienaars, versieren zij de kerk, en een van de zusters bespeelt het orgel. Bovendien geven zij godsdienstles in een kindertehuis, twee kleuterscholen en een bijzondere school. Daarnaast bezoeken zij de oudere, eenzame en zieke mensen thuis. Zij leiden een kinderkoor, bieden retraites aan voor meisjes en organiseren bijeenkomsten voor mensen met beperkingen. Ook opent het klooster zijn deuren voor veel armen en hulpbehoevenden die hier steun zoeken en krijgen.

Vijf jaar geleden hebben de zusters een oude auto cadeau gekregen. Zo konden twee van hen, die in het bezit zijn van een rijbewijs, ook catechismusles gaan geven in andere plaatsen. Bovendien is een van de zusters ziek en kan zich nauwelijks bewegen. Zij moet dus niet alleen naar onderzoeken en behandelingen worden vervoerd, maar ook naar de kerk.

Deze auto bevindt zich ondertussen echter in slechte staat en moet steeds vaker worden gerepareerd. Dan moeten de zusters het tijdelijk dus niet alleen zonder auto doen, maar de reparaties worden ook steeds kostbaarder. Daarom hebben de kloosterzusters zich vol vertrouwen tot "Kerk in Nood" gewend. Wij zouden hen met 5500 euro willen helpen zodat zij een degelijke auto kunnen aanschaffen.

Projectcode: 439-05-29
Elke gift die wij ontvangen zal aan de beschreven of gelijksoortige projecten besteed worden om de pastorale activiteiten van Kerk in Nood mogelijk te maken.