Een auto pater Alberto in Aleppo

Project
Dankzij uw hulp hebben we pater Alberto een auto kunnen geven om het pastoraat in Aleppo (Syrië) te kunnen voortzetten.
ACN-20170825-60186

De Latijns-Katholieke kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Aankondiging ligt in het hart van één van de wijken van Aleppo die in de burgeroorlog de meeste verwoesting kende. De kerk zelf werd vernietigd en herhaaldelijk geplunderd. Vandaag de dag zijn er nog ongeveer christelijke 180 gezinnen die het district niet konden verlaten, omdat ze zich niet konden veroorloven om de huur ergens anders te betalen. Zij worden nu door de parochie ondersteund. Voor het grootste deel zijn dit ouderen en gehandicapten, maar ook gezinnen die geen vaste bron van inkomen hebben omdat er geen werk voor de mannen is.

Pater Alberto bezoekt en helpt hen materieel en pastoraal, organiseert activiteiten voor de kinderen en streeft ernaar om de meest fundamentele benodigdheden te verstrekken, met name medische benodigdheden en schoon drinkwater. Hij gaat niet alleen naar de gezinnen in dit bijzondere district van de stad, maar viert ook de Heilige Mis voor de Karmelietessen in hun klooster. Hij woont zelf in de buurt van de kathedraal en daarom moet hij vaak de hele stad doorkruisen.

Dankzij uw hulp heeft Kerk in Nood kunnen helpen om pater Alberto een auto te geven die ook groot genoeg is om andere mensen te vervoeren, evenals voedsel en andere basisbehoeften. Hij is dankbaar voor de € 9.300 die we dankzij uw gulheid konden bijdragen: "Hartelijk dank aan jullie allemaal, vanuit een een Aleppo dat vernietigd is, maar nog leeft!"

Wilt u andere projecten van Kerk in Nood voor de noodlijdende christenen in Syrië steunen? Doneer dan via onze website of vermeld bij uw donatie 330-01-29. Uw gift wordt dan voor gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood in Syrië gebruikt.