Een auto gevraagd voor Mbara (Kenia)

Project
De parochie van Christus Koning in Mbara is een van de 28 parochies in het bisdom Kitale (Kenia). Het is zeer verafgelegen en alleen bereikbaar via ruige landweggetjes. Er zijn nauwelijks verharde wegen.
een_auto_voor_mabara3

Ontoereikende infrastructuur

De infrastructuur in Mbara is ontoereikend, op zijn zachtst gezegd. "Er is geen voorziening voor gezondheidszorg, geen communicatienetwerk, geen wegennet en geen elektriciteit. Alle dorpelingen zijn afhankelijk van de priester voor hun basisbehoeften. Het kost mij vier uur om de stad te bereiken. Alleen een voertuig met vierwielaandrijving kan de steile weg aan, die naar de stad leidt. "Dit schrijft pater Bertrand Kundu, de parochiepriester.

"Maar één keer per kwartaal een Heilige Mis"

Pater Bertrand heeft nu een kleine Japanse auto die al vele jaren nauwelijks onderhoud heeft gezien. Het is in feite de enige auto in de wijde omtrek. Mbara heeft 15.000 inwoners, en niet één van hen heeft een auto! Slechts eens in de drie maanden hebben de 2.000 katholieken in de stad het voorrecht om de Heilige Mis bij te wonen, omdat het zo moeilijk is voor pater Bertrand om naar ze toe te komen. Hij is ook zeer betrokken bij het vredeswerk van de katholieke kerk in Kenia, dat een netwerk heeft opgezet met andere parochies in de grensstreek met Oeganda, Soedan en Ethiopië.

Oproep

Kerk in Nood hoopt in staat te zijn om pater Bertrand te kunnen helpen met een bijdrage van 23.000 euro om hem te voorzien van een sterk en solide voertuig. Kunt u ons helpen om hem te helpen?

""

Projectcode: 130-01-29

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk te maken.