Educatieve apparatuur voor Associatie St. Theresa van de Andes

Project
De congregatie Associacao Santa Teresa de Los Andes telt tegenwoordig 170 contemplatieve zusters in 10 verschillende kloosters. De afstanden tussen de kloosters zijn erg groot, en daarom is de vorming van de zusters een probleem geworden.De congregatie Associacao Santa Teresa de Los Andes telt tegenwoordig 170 contemplatieve zusters in 10 verschillende kloosters. De afstanden tussen de kloosters zijn erg groot, en daarom is de vorming van de zusters een probleem geworden.

Onderwijs
De zusters hebben daarbij hulp nodig, zowel voor onderwijs-op-afstand als voor cursussen die in de kloosters worden gegeven. Er is grote behoefte aan onderwijzend personeel en onderwijsmaterialen.

Oplossing
Om het onderwijsprobleem op te lossen, wil de congregatie DVD’s en geschreven materialen produceren, zodat de zusters hun basis- en vervolgopleiding kunnen voortzetten (door onderwijs-op-afstand of door cursussen ter plaatse). Ook hopen zij een website op te zetten waarmee bepaalde materialen toegankelijk kunnen worden gemaakt. De zusters hebben een digitale camera nodig, een microfoon, een DVD-brander, een laser kleurenprinter en een laptop computer.

Zuster Wanda Cecília Brügger da Fraga vraagt Kerk in Nood om ondersteuning – met de volledige support van de aartsbisschop van Vitoria, Dom Luiz Mancilha Vilela. Kerk in Nood heeft haar € 4.600,- euro toegezegd. Helpt u ons mee deze belofte waar te maken?