Educatief centrum voor jongeren in het bisdom Jalingo

Project
Het diocesane Jongeren Ontwikkelingsproject in het bisdom Jalingo in Nigeria is opgericht in 1989. Het bestaat uit een centrum voor jongeren waarin zij leren om voor zichzelf te zorgen.
20070420_001

Het diocesane Jongeren Ontwikkelingsproject in het bisdom Jalingo in Nigeria is opgericht in 1989. Het bestaat uit een centrum voor jongeren waarin zij leren om voor zichzelf te zorgen. Momenteel loopt echter alleen de werkplaats voor schrijnwerk (fijn timmerwerk) soepel, terwijl de andere opleidingen, zoals techniek en computers, gebrek lijden aan bruikbare voorzieningen en materialen.

Onderwijs afgebroken
Het centrum richt zich op christelijke jongeren die hun onderwijs hebben moeten afbreken om redenen zoals conflicten die op een burgeroorlog lijken. Het centrum leert de jongeren een beroep of geeft vakkundige kennis die hen helpt om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Curriculum
De vakken op het curriculum omvatten: Engels, Hausa, wiskunde en godsdienstonderwijs. Bisschop James N. Daman van Jalingo hoopt dat het project zichzelf uiteindelijk kan bedruipen. Maar de komende paar jaren heeft het centrum nog ondersteuning nodig.

Kerk in Nood heeft bisschop Daman € 17.000,- beloofd voor het lopende jaar 2007. Helpt u mee deze jongeren een vak voor de toekomst te leren?

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood