Drie kerken aangevallen in twee dagen in Tamil Nadu

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Hindoe-extremisten hebben in de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu binnen twee dagen aanslagen gepleegd op drie christelijke kerken.
tamil-200-x-144

Hindoe-extremisten hebben in de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu binnen twee dagen aanslagen gepleegd op drie christelijke kerken.

Zondagnacht werd in Sëºlur, een voorstad van Coimbatore, een aanslag gepleegd met een brandbom die door een raam naar binnen werd gegooid.Lokale christelijke leiders geloven dat de aanslagen bedoeld zijn om paniek onder de lokale niet-hindoes te creëren. "Deze aanval in de vroege uren van maandag is de derde in zijn soort in twee dagen in Tamil Nadu", aldus Sajan George, nationaal voorzitter van de Global Council van de Indiase Christian (GCIC), tegenover AsiaNews.

De nacht ervoor was een bom ontploft die was geplaatst in de muur van een protestantse kerk in Thammathukonam. Later op dezelfde dag ontwijdden extremisten "een standbeeld van Sint-Franciscus Xaverius in Konamkade in de buurt van Colachel, toen de lokale geloofsgemeenschap een Adventsprocessie aan het voorbereiden was."

De in 2005 in Thammathukonam gebouwde kerk was nog niet zo lang in gebruik. De gelovigen moesten eerst van de rechter toestemming krijgen om hun godshuis te kunnen gebruiken vanwege bezwaren door extremistische hindoes. Hoewel hindoes de meerderheid vormen in de staat, is bijna de helft van de 2 miljoen mensen die leven in Kanyakumari, de regio waar de bomaanslag plaatsvond, christen. "Deze aanvallen tegen de christelijke minderheid in India zijn een schande voor het seculiere karakter van het land", zei hij. "Christenen willen in vrede leven. Deze incidenten moeten de autoriteiten aansporen om de nodige maatregelen nemen om de veiligheid van de bedeplaatsen te garanderen."

Bron: AsiaNews