Drie Christenen komen om in militaire kampen Eritrea

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Drie Christenen zijn in verschillende militaire kampen in Eritrea om het leven gekomen. Dat meldt...
20112710_Eritrea01

Drie Christenen zijn in verschillende militaire kampen in Eritrea om het leven gekomen. Dat meldt Open Doors, een organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde Christenen.

Geloof

Twee vrouwen, van respectievelijk 28 en 21 jaar, die ruim twee jaar opgesloten zaten in een kerker zijn door marteling, honger en gebrek aan medische zorg gestorven. Een man die ruim twee jaar gevangen zat vanwege zijn Christelijk geloof is gestorven aan malaria. De kampleiding weigerde dat hij behandeld werd voor de ziekte, omdat hij een verklaring zou hebben afgelegd waarin hij zijn geloof in Christus niet op wilde geven.

Gevangen

In Eritrea zitten ruim 1500 Christenen gevangen vanwege hun geloof. "Vaak onder erbarmelijke omstandigheden", zegt Open Doors directeur Schotanus. "Wat daar gebeurt, is onmenselijk." Eritrea erkent alleen de Eritrese Orthodoxe Kerk, de Lutherse Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk en de Islam. Mensen die activiteiten organiseren buiten de toegestane kerken riskeren te worden opgepakt. De Eritrese politie valt regelmatig Christelijke bijeenkomsten binnen waarbij Christenen worden gevangengenomen en opgesloten in kampen.

 

(Bron: KN/CIP)

(Foto: EO)