Dominee vermoord in India

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het levenloze lichaam van dominee C. Wilson (54) is zaterdag 2 juni langs een autosnelweg in de zuidelijke Indiase provincie Tamil Nadu gevonden. Volgens de politie is hij door steniging om het leven gekomen, gezien de verwondingen aan zijn schedel. Dit m
20120806_India01

Het levenloze lichaam van dominee C. Wilson (54) is zaterdag 2 juni langs een autosnelweg in de zuidelijke Indiase provincie Tamil Nadu gevonden. Volgens de politie is hij door steniging om het leven gekomen, gezien de verwondingen aan zijn schedel. Dit meldt persbureau Fides.

Volgens de eerste politierapporten was de dominee onderweg naar huis toen hij werd overvallen en vermoord. Rond zijn lichaam vonden agenten pamfletten en kranten met christelijke inhoud. Over het motief is nog niets bekend. De politie sluit niet uit dat de moord gepleegd is vanuit religieuze haat. Lokale bronnen melden: "In geval van alleen diefstal worden slachtoffers niet zo brutaal vermoord".

De voorzitter van de Raad van Indiase Christenen, Sajan George, laat weten dat christenen in Tamil Nadu meer bescherming nodig hebben. George: "Religieuze hindoefundamentalisten winnen steeds meer terrein in Tamil Nadu. Sinds begin 2012 hebben zich minstens vijf ernstige incidenten voorgedaan, waarbij christenen werden aangevallen. Wij eisen dat de overheid de rechten en de levens van de Indiase christenen beter beschermt."

 

(Bron: Katholiek Nieuwsblad)