Dominee opgepakt na bekeren Moslims

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De politie in de Noord-Indiase deel- staat Kashmir heeft een dominee en enkele gemeente- leden opgepakt omdat zij Moslims zouden hebben gedwongen...
20111121kashmir01

De politie in de Noord-Indiase deelstaat Kashmir heeft een dominee en enkele gemeenteleden opgepakt omdat zij Moslims zouden hebben gedwongen Christen te worden.

De aanklacht luidt dat zij vijftien jonge Moslims ertoe zouden hebben aangezet zich te laten dopen, aldus de Vaticaanse Missiepersdienst Fides.

Onlangs heeft de geestelijke tegenover een rechtbank in Srinagar bevestigt dat hij betrokken is geweest bij de bekering. De jongeren zouden zich echter uit vrije wil hebben aangesloten bij de Christelijke geloofsgemeenschap. Hij ontkende dat hij beloftes zou hebben gedaan als "wederdienst".

Na het verhoor van de dominee heeft de grootmoefti van Srinagar aangekondigd de sharia te willen toepassen, aldus Fides op basis van de Wereldraad van Indiase Christenen (GCIC). De grootmoefti dreigt met "ernstige gevolgen". Christenen in de regio maken zich ernstig zorgen over mogelijke "vergeldingsacties" door Moslimextremisten.

De GCIC beschouwt de arrestatie als inbreuk op de grondwettelijke vrijheid om van geloof te veranderen. Moslimgeestelijken kunnen niet eisen om de sharia op Christenen toe te passen, aldus de Christelijke belangenvereniging. De arrestatie betekent "een knieval voor de militanten", aldus GCIC-voorzitter Sajan George.

 

Bron:KNA/Fides