Dodelijke aanslag al Shabaab in Kenia

donderdag, 17 maart 2016
Nieuws
Minstens 147 mensen zijn donderdag volgens Radio Vaticaan gedood bij een inval van de islamistische tereurgroep al Shabaab in de campus van de universiteit in Garissa (Kenia). Christenen werden apart gezet en neergeschoten terwijl...
20150403Kenia01

Minstens 147 mensen zijn donderdag volgens Radio Vaticaan gedood bij een inval van de islamistische tereurgroep al Shabaab in de campus van de universiteit in Garissa (Kenia). Christenen werden apart gezet en neergeschoten terwijl veiligheidstroepen een vuurgevecht leverden met de militante moslims. Nadat veel studenten gewond raakten en honderden vermist werden, omsingelde de politie en militairen de universiteit. Volgens chef van politie Joseph Boinet sloten zij de compound af en probeerden de gewapende extremisten te verjagen. Al Shabaab eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanval in de vroege morgen nabij de grens met Somalië. De groep heeft banden met al Qaida en heeft voerde al eerder talloze aanvallen uit als wraakneming voor de troepen die Kenia naar Somalië stuurde om daar al Shabaab te bestrijden.

 

De Keniase autoriteiten loofden € 215.000 uit voor informatie die kon leiden tot arrestatie van een man met de naam Mohamed Mohamud, die als ‘most wanted’ wordt gezocht en verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanval. De woordvoerder van de Al Shabaab, sjeik Abdiasis Abu Musab, zei dat de groep veel christelijke gijzelaars had en hen scheidden van de moslims. Het gevecht in de universiteit ging volgens hem door. Een lokale journalist toonde een foto van tientallen bebloede lichamen in een enkel klaslokaal. Daardoor groeide het vermoeden dat het aantal doden hoger lag dan de 50 studenten die het Rode Kruis aanvankelijk meldde. Al Shabaab, dat een strikte versie van de sharia wil invoeren, scheidde ook bij eerdere aanvallen op een bus moslims van christenen.

 

Bron: Radio Vaticaan

 

Foto: Geenstijl.nl