Diefstal en verkrachting in klooster Madagaskar

donderdag, 06 april 2017
Nieuws
In Madagaskar zijn zaterdagnacht zusters van Onze Lieve Vrouw van Salette in hun eigen klooster aangevallen en verkracht.
ACN-20160808-44447

In Madagaskar zijn zaterdagnacht zusters van Onze Lieve Vrouw van Salette in hun eigen klooster aangevallen en verkracht. Drie dagen na de aanval zijn 26 arrestaties verricht.

Volgens betrouwbare bron hebben de religieuzen inmiddels 7 van de gearresteerden geïdentificeerd in verband met de aanval op hun klooster in Antsahatanteraka. Rond 1 uur 40 braken tien personen in het klooster in. Met behulp van een koevoet wisten zij het metalen hek te forceren. De zusters werden geschrokken wakker. Ofschoon ze meteen alle kostbaarheden in handen kregen, hebben de aanvallers de bewoners van het klooster toegetakeld. Een jonge Duitse vrijwilliger, een zuster en drie kostgangers zijn door hen misbruikt. Ook hebben ze een metselaar mishandeld die had geprobeerd hen naar buiten te duwen.

Volgens bronnen werden tijdens de aanval 6.000 euro, drie laptops, een digitale tablet en vier mobiele telefoons gestolen. De werkwijze van de aanvallers zetten onderzoekers op het spoor van een crimineel die eerder aanvallen heeft uitgevoerd in Androvakely en Vatofotsy. Bij zijn arrestatie probeerde hij zijn achtervolgers af te schudden, waarbij hij hen dwong het vuur te openen en geraakt werd in het dijbeen. Bij zijn verhoor heeft hij zijn handlangers aangegeven.

De lokale bisschoppen hebben het geweld veroordeeld en de zusters gevraagd zich te blijven inzetten voor de armen. "Dit is de eerste keer dat een dergelijke barbarij is opgetreden in Madagascar. Deze situatie geeft aan dat onze armoede niet alleen materialistisch is, maar dat we ook morele en geestelijke armoede kennen", aldus een bisschop tegen Kerk in Nood.

Bron: NewsMada