De Paus aanvaardt de uitnodiging van Peres om Israël te bezoeken.

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Tijdens de eerste ontmoeting met deze nieuwe Paus, nodigde de Israëlische president de Paus uit voor een bezoek aan Israël...
20130512_300_POPE-PERES-INVITE_yahoo_news

Vaticaanstad- Tijdens de eerste ontmoeting met deze nieuwe Paus, die een oproep deed voor vrede in het Midden-Oosten, nodigde de Israëlische president Shimon Peres Paus Franciscus uit voor een bezoek aan Israël. De Paus heeft de uitnodiging graag aanvaard en was er blij mee, zei een woordvoerder van het Vaticaan, maar er werd nog geen datum afgesproken.

Na een privégesprek van 30 minuten in het Vaticaans Apostolisch Paleis, zei Peres, in aanwezigheid van de pers, tegen de Paus: "Ik verwacht u in Jerusalem en niet alleen ik, maar de hele Israëlische bevolking."

Paus Franciscus deed, tijdens zijn Paastoespraak van vorige maand, een oproep tot vrede tussen de Israëliërs en de Palestijnen.

In een verklaring laat het Vaticaan weten dat zij samen de vooruitzichten op een hervatting van de onderhandelingen hebben besproken om te komen tot een oplossing, die de legitieme wensen van de twee bevolkingsgroepen zou respecteren en een beslissende bijdrage kan leveren aan vrede en stabiliteit in de regio.

Zij waren het ook eens over de noodzaak voor een politieke oplossing voor de burgeroorlog in het naburige Syrië.

Zowel Franciscus als zijn twee directe voorgangers, Johannes Paulus II en Benedictus XVI, bezochten in resp. 2000 en 2009 het Heilig Land, met in begrip van de Palestijnse gebieden.

Peres vroeg Franciscus te bidden voor allen en vertelde de Paus ook voor hem te zullen bidden tijdens zijn bezoek aan de Midden-Italiaanse stad Assisi, bij het graf van Sint Franciscus, van wie Bergoglio de naam heeft aangenomen toen hij tot Paus gekozen werd.

Franciscus zal in juli naar Rio de Janeiro afreizen om de Rooms-Katholieke Wereldjongerendagen voor te zitten, dit is een bijeenkomst van jongeren uit de hele wereld. Men verwacht dat hij vroeg in 2014 zijn geboorteland Argentinië zal bezoeken.

Bron: Yahoo News
Bron foto: Yahoo news (REUTERS/Ettore Ferrari/Pool)