De laatste huizen in Orissa worden verwoest

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In het district Kandhamal (Indiase deelstaat Orissa) hebben radicale hindoes in de nacht van 18 op 19 oktober huizen van christenen in brand gestoken. De regering van de deelstaat zegt dat de situatie "weer normaal is" maar de bisschoppen in de regio stel
stop-orissa

In het district Kandhamal (Indiase deelstaat Orissa) hebben radicale hindoes in de nacht van 18 op 19 oktober huizen van christenen in brand gestoken. De regering van de deelstaat zegt dat de situatie "weer normaal is" maar de bisschoppen in de regio stellen in een verklaring dat de christenen van Kandhamal de overheid van de deelstaat niet meer vertrouwen en dat zij het gevoel hebben dat hun fundamentele recht om te leven weggenomen is door de constitutioneel gekozen regering.

Pater Manoj Digal, hoofd van het sociale centrum van het bisdom Cuttack-Bhubaneshwar, vertelde Asianews dat elke nacht groepen hindoes de avondklok van 10.00u tot 5.00u in de morgen negeren en met zaklampen in de dorpen rondtrekken en alles vernielen wat ze tegenkomen. De enkele huizen die de verwoestingen van augustus overleefd hadden, werden nu alsnog met de grond gelijk gemaakt. ‘Na de materiële verwoestingen en menselijke doden, komen nu de dieren aan de beurt. Hanen, geiten, buffels en ossen worden gestolen. Na het vernielen van de nog overgebleven huizen worden de geiten en hanen gedood. (KN/AsiaNews)