Dakreparatie karmelietessenklooster in Pondicherry

Project
In het jaar 1748 bouwde de jezuïetenpriester Laurent Coeurdoux een klooster in de stad Pondicherry. Het is daarmee het oudste klooster van Azië.
080204_india

In het jaar 1748 bouwde de jezuïetenpriester Laurent Coeurdoux een klooster in de stad Pondicherry. Het is daarmee het oudste klooster van Azië. Tot aan 1958 woonde de zusters karmelietessen in het oude klooster, maar de congregatie is daarna verhuist naar een klooster in de buitenwijk van de stad. Het dak van dit 50 jaar oude klooster is toe aan reparatie.

Hosties en kaarsen
Vandaag de dag wonen er 23 zusters in het klooster. Zij voorzien deels in hun levensonderhoud door het maken van hosties en kaarsen, en deels leven zijn van giften. Tegenwoordig worden kaarsen echter steeds meer op industriële wijze gemaakt, met als resultaat dat de zusters geen geld meer kunnen verdienen met dit ambacht.

Lekkend dak
Hun klooster, dat inmiddels 50 jaar oud is, is toe aan reparaties. Vooral het lekkende dak zorgt voor veel problemen. Daarom vraagt de moeder-overste van het klooster, zuster Mary Gratia, met de goedkeuring van aartsbisschop Anandarayar om hulp.

Kerk in Nood heeft € 15.000,- beloofd voor de reparaties. Helpt u mee?