fbpx

CV voor provinciehuis Griek-katholieke gemeenschap (Servië)

Project
Sinds 1986 staat het provinciehuis van de Dienaressen van de H. Maagd Maria in Ruski Krstur in de Vojvodina regio van Noord-Servië. "Ons provinciehuis is het centrum en het hart van onze provincie van St. Josef", vertellen zij ons. Het was oorspronkelijk
20130527serviemont014

Sinds 1986 staat het provinciehuis van de Dienaressen van de H. Maagd Maria in Ruski Krstur in de Vojvodina regio van Noord-Servië. "Ons provinciehuis is het centrum en het hart van onze provincie van St. Josef", vertellen zij ons. Het was oorspronkelijk een groot huis met volop ruimte voor het ontvangen van bijeenkomsten, conferenties en andere evenementen, zowel voor meisjes als voor religieuzen. Maar met de tijd breidden de taken van de zusters zich steeds meer uit. Niet ver van het provinciehuis staat een tehuis voor ouden van dagen, maar dat had niet erg veel plaatsen beschikbaar. Daarom kwamen er steeds meer oudere vrouwen naar de zusters om daar te mogen wonen en te worden verzorgd. Elk jaar nam het aantal toe, zodat er nieuwe kamers moesten worden aangebouwd.
Tegelijkertijd groeide ook de eigen communiteit van de zusters. Hoewel dit natuurlijk op zich goed nieuws is, bezorgde het het klooster wel problemen omdat de ruimte in het huis steeds krapper werd. Dus moest het gebouw een tweede maal worden uitgebreid. Nus is er absoluut meer ruimte beschikbaar, maar het heeft wel een nieuw probleem opgeleverd, omdat het oorspronkelijke verwarmingssysteem maar was ontworpen voor de omvang van het oorspronkelijke gebouw. Nu hebben de zusters dus wel meer kamers, maar zij kunnen niet worden verwarmd. Zij hebben al verschillende malen geprobeerd het systeem te repareren, dat zich in een armzalig toestand bevindt. Maar de zusters denken dat er niets anders op zit dan een compleet nieuw verwarmingssysteem te installeren. "Daarom vragen wij u om financiële steun", schrijft zuster Veronika Anna Graljuk, "en wij rekenen op uw begrip en vriendelijkheid, zodat wij, samen met u, steun en waardige zorg kunnen bieden aan de ouderen die bij ons wonen en hen kunnen helpen zich vreedzaam voor te bereiden op het eeuwige leven met God." Wij hopen hen te kunnen helpen met een bijdrage van 8.500 euro.
Projectcode: 449-05-19
Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.