‘Cubaanse overheid beveelt sloop kerken na pausbezoek’

donderdag, 03 december 2015
Nieuws
20150312_Cuba

Sloopbevel

De Cubaanse regering heeft een sloopbevel uitgevaardigd voor elk kerkgebouw in de Abel Santamariawijk in de zuidelijke stad Santiago de Cuba. Dat meldt Christian Solidarity Worldwide (CWS). Het zou vooral gaan om kleine evangelische gemeentes.

Christenvervolging

De vijf kerken in de buurt staan op de nominatie gesloopt te worden en de pastors met hun gezinnen moeten uitgezet worden, volgens een aanwijzing die 27 november gegeven is door huisvestingsambtenaren. Het sloopbevel volgt op een een ‘sleep-in’ die twee weken geleden werd gehouden door leden van de Emanuel Kerk in een poging te verhinderen dat ambtenaren hun kerkgebouw zouden verwoesten. Ds. Alain Toledo is pastor van de kerk en heeft de communistische overheid beschuldigd van openlijke christenvervolging in het spoor van het pausbezoek van september.

Heksenjacht

"Er is momenteel een heksenjacht gaande tegen kerken in Cuba", aldus Toledo en die zou vooral tegen evangelische en charismatische kerken gericht zijn. De pastor vraagt het buitenland om "permanente tussenkomst ten behoeve van de kerken in Cuba".

Bron: KN/CWS
Foto: Christianexaminer