Cubaanse kardinaal ziet vooruitgang

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Cubaanse kardinaal Jaime Ortega ziet vooruitgang in de positie van de Kerk in zijn land. Tegelijkertijd acht hij meer openheid voor evangelisatie wenselijk, met name in het onderwijs en de media. De aartsbisschop van Havanna zei dit onlangs in een pre
jaime_ortega_fullblock-200-x-240

De Cubaanse kardinaal Jaime Ortega ziet vooruitgang in de positie van de Kerk in zijn land. Tegelijkertijd acht hij meer openheid voor evangelisatie wenselijk, met name in het onderwijs en de media. De aartsbisschop van Havanna zei dit onlangs in een preek in zijn kathedraal. Cuba viert dezer dagen de vijftigste verjaardag van de revolutie.

In zijn preek onderstreepte Ortega de wens van de paus om zich af te vragen welke materiële en morele tekorten hebben bijgedragen tot de huidige economische en financiële crisis. "Die creëert een groeiende armoede, de belangrijkste negatieve factor voor vrede omdat het, zoals altijd, leidt tot onrust en sociaal geweld."

De Kerk van Cuba heeft "geen andere missie dan het bevorderen van waarden, het steunen van het gezin als onmisbaar instituut, het bieden van hoop, omdat zonder gemotiveerde mannen en vrouwen de gewenste economische en sociale vooruitgang uit zal blijven".

"Wij zijn niet tevreden met de huidige radio- en tv-uitzendingen. Wij willen een structurele toegang tot de media. Wij kunnen onze vormende taak niet achterwege laten. Wij willen ons werk met de vele ouderen en andere groepen in nood uitbreiden", aldus kardinaal Ortega.

Bron: KN/CNA