"Christenvervolging in Saoedi Arabië het ergst"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Niet in Pakistan maar in Saoedi Arabië is de Christenvervolging het ergst. Dat heeft de Duitse Islamwetenschapper Rita Breuer gezegd voor de...
20120816_Saoediarabie01

Niet in Pakistan maar in Saoedi Arabië is de Christenvervolging het ergst. Dat heeft de Duitse Islamwetenschapper Rita Breuer gezegd voor de Keulse "Domradio".

In het land heeft de angst voor het Christendom "fobische trekken". Iedere niet-Islamitische godsdienstuitoefening is er streng verboden. "Men mag er zelfs niet eens een kruisje om de hals dragen of Bijbel voor eigen gebruik bij zich hebben."

Daaronder hebben de vele Christelijke gastarbeiders, onder wie veel Filippino’s, in het land, die hun godsdienst niet mogen beoefenen, zwaar te lijden.

"Dat is het, breed gezien, het ergste, maar er zijn ook landen waar de sharia vrijwel onbeperkt geldt", zoals Pakistan, Afghanistan, Iran, enkele regio’s van Nigeria en de Malediven.

Breuer werd geïnterviewd naar aanleiding van haar recent bij uitgeverij Herder verschenen boek boek "In naam van Allah? Christenvervolging in de Islam" (Verlag Herder, ISBN 978-3451305306).

Bron: KNA, Foto: KN