Christenen zijn in Pakistan slaven

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het leven voor Christenen is in Pakistan heel zwaar, stelt de Pakistaanse voorganger Sohail Johnson. "In feite zijn Christenen voor Pakistaanse moslims niet meer dan schapen en geiten. Ze beschouwen ons...
20120124Pakistan01

Het leven voor Christenen is in Pakistan heel zwaar, stelt de Pakistaanse voorganger Sohail Johnson. "In feite zijn Christenen voor Pakistaanse moslims niet meer dan schapen en geiten. Ze beschouwen ons als hun slaven, hun bezit en hun eigendom." Geliefde broeders taliban. Als jullie mij doden betekent dat niet het einde van mijn werk. Het doel van mijn leven is groter dan mijn leven zelf. God geeft mij de moed jullie te vergeven. Jezus gaf ook Zijn leven aan het kruis."

Het is doodstil in de aula van Driestar Educatief in Gouda wanneer zaterdagavond de Pakistaanse voorganger Sohail het door hem ingesproken videofragment laat horen. Zij die mij gedood zullen hebben, mogen het afdraaien", zegt hij. Sohail Johnson is in Pakistan leider van een partnerorganisatie van de Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK). Zaterdagavond sprak de voorganger van een christelijke gemeenschap in de stad Gojra over de onderdrukking van christenen in Pakistan. Wie in Pakistan iets verkeerds zegt over de Koran, over de profeet Mohammed of zegt dat Jezus de Zoon van God is, pleegt volgens de wet blasfemie, godslastering. Sohail: Ze gebruiken die wet om christenen te vervolgen en gevangen te zetten. Die wet is als een zwaard boven het hoofd van christenen. Zo werd Noreen, een christelijke moeder, nota bene gevangengezet omdat ze weigerde haar dochter aan te geven voor de valse beschuldiging van prostitutie."

Onderduiken

Meer dan eens moest Sohail met zijn gezin onderduiken, omdat hun leven gevaar liep. Regelmatig werd hij bedreigd. Op de beamer verschijnen beelden die laten zien hoe zo"n honderd huizen door moslims compleet zijn afgebrand, waarbij acht mensen omkwamen. Sohail vertelt dat een Christelijke verpleegster door vijf dokters werd verkracht, mishandeld en uit het raam gegooid. In 2009 werden in Gojra de huizen van christenen geplunderd en in brand gestoken. Een meisje hield bij haar vlucht een Bijbel tegen haar lichaam geklemd. Pas vijf uur later kwam de politie en zes uur na de brandstichting arriveerde de brandweer. Ook zijn eigen kerk ging in vlammen op. Met hulp van de SDOK heeft hij nu een nieuw kerkje.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Foto: assistnews.net