Christenen vrezen nieuwe aanslagen in zomer

maandag, 17 juli 2017
Nieuws
Koptische christenen in Egypte hebben de plannen voor publieke gebeurtenissen teruggeschroefd vanwege zorgen om de veiligheid.
20170526-Egypte-aanslag-bus

Koptische christenen in Egypte hebben de plannen voor publieke gebeurtenissen teruggeschroefd vanwege zorgen om de veiligheid, nadat ze zijn gewaarschuwd dat de autoriteiten nieuwe aanvallen van Islamitisch-extremistische groepen vrezen.

De christelijke leiders herzien hun plannen voor zomerevenementen na een ontmoeting met Egyptische militaire en veiligheidsambtenaren. Op die bijeenkomst bespraken de overheidsdiensten plannen voor de beveiliging van kerken en andere christelijke instellingen bij belangrijke vieringen.

Een woordvoerder van de Koptisch-Evangelische Kerk vertelde AsiaNews dat overheidsambtenaren hen hadden geïnformeerd over de ontdekking van plannen voor aanslagen. In antwoord daarop hebben medewerkers van de kerken conferenties en zomerprogramma’s uitgesteld. De gebruikelijke erediensten worden volgens schema gehouden, aldus de woordvoerder. De Koptische Orthodoxe Kerk heeft soortgelijke aanpassingen aangebracht.

Bron: AsiaNews