Christenen Syrië zijn paus dankbaar’

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Er moet een vreedzame oplossing komen voor het conflict in Syrië. Die oproep deed de Grieks-Orthodoxe Patriarch van Antiochië...

Er moet een vreedzame oplossing komen voor het conflict in Syrië. Die oproep deed de Grieks-Orthodoxe Patriarch van Antiochië vrijdag via Radio Vaticaan.

Patriarch Youhanna Yazigi was in het Vaticaan voor een ontmoeting met Paus Franciscus, en woonde gisteren ook de Mis op het Sint-Pietersplein bij.

Hij bedankte de Paus voor de gebedswake voor vrede die op Franciscus’ initiatief in september werd gehouden. Dit was "een erg belangrijke boodschap aan de hele wereld", aldus de Patriarch. De Christenen in Syrië zijn de Paus dankbaar voor zijn steun en "al onze mensen namen die dag deel".

Youhanna noemde zijn ontmoeting met de Paus verder een belangrijke stap in "onze voortgang naar eenheid".

Ontvoerde bisschoppen

Hij zei met de Paus ook het lot van zijn broer, de ontvoerde Grieks-Orthodoxe Aartsbisschop Paul Yazigi van Aleppo, te hebben besproken. Yazigi werd begin april samen met een Syrisch-Orthodoxe ambtsbroeder door rebellen ontvoerd.

Volgens de meest recente berichten zijn de twee nog in leven. Ze zouden vastgehouden worden in een gebied bij de Turkse grens dat onder controle van de rebellen is. Orthodoxe officials hebben nog altijd geen contact kunnen krijgen met de ontvoerde Bisschoppen, noch met hun ontvoerders. Wekenlang deden geruchten de ronde dat de twee dood zouden zijn.

Bron: CC, foto: Al Jazeera America