Christenen in Pakistan nog steeds bedreigd

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Volgens nieuwsagentschap Fides hebben Islamistische extremisten verhinderd dat er een kerk zou worden gebouwd op een stuk grond dat een lokale...
ACN-20140131-04768small

Extremisten slopen een kerk. De lokale overheid grijpt niet in

Volgens nieuwsagentschap Fides hebben Islamistische extremisten verhinderd dat er een kerk zou worden gebouwd op een stuk grond dat een lokale Christen had geschonken.

Nadat de muren van de kerk waren voltooid, werd een kruis aangebracht boven de hoofdtoegang van het gebouw. Toen extremisten dit Christelijke symbool zagen, gingen ze met een bulldozer de bouwplaats op en sloopten ze het gebouw. Hoewel een klacht werd ingediend bij de politie, werden er geen arrestaties verricht in verband met deze vernieling.

Verschillende Christenen hebben ook om bescherming gevraagd bij de autoriteiten nadat ze werden bedreigd wegens het kerkproject. Christelijke minderheden die in de armste wijken van Pakistan wonen, dreigen door de lokale overheid verjaagd te worden. Er wonen naar schatting vijfduizend Christenen in de nederzettingen, die het Hooggerechtshof onveilig en "mishandelend" oordeelde. In de nederzettingen ontbreken waterleidingen en rioolbuizen.

Christelijke leiders hebben het gemeentebestuur gevraagd om hulp bij de huisvesting van gezinnen die al jaren in Islamabad wonen.

Bron: Fides

Vertaling: Camiel Donkers

Foto: Kerk in Nood