Christenen in Orissa belaagd

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De spanningen liepen hoog op in Orissa (India) toen op 2 juli tientallen christelijke families de jungle in moesten vluchten nadat militante Hindoes hun dorp aanvielen, waarbij een evangelist en andere christenen...
20120704Orissa01

De spanningen liepen hoog op in Orissa (India) toen op 2 juli tientallen christelijke families de jungle in moesten vluchten nadat militante Hindoes hun dorp aanvielen, waarbij een evangelist en andere Christenen gewond raakten.

Volgens de organisatie Global Council of Indian Christians (GCIC) begonnen de moeilijkheden toen vorige maand dominee Baidhar terugkeerde van een gebedsbijeenkomst in het dorp Mitrapur. Gewapende militante hindoes vielen de dominee aan en lieten hem ernstig gewond achter op de weg. Niet lang daarna bracht een groep christenen hem naar een ziekenhuis, wat volgens GCIC de boosheid van de hindoes opwekte. Zo"n "50 extremistische hindoes begonnen een aanval op de hele groep van 12 christelijke families" die de evangelist hielpen. Daarbij raakten 20 gelovigen ernstig gewond.

Bezorgdheid

Enkele vrouwen werden mishandeld en van hun kleren ontdaan, vertelden Christenen die de confrontatie bijwoonden. Christelijke families ontvluchtten het dorp en verstopten zich in de jungle. Het geweld ontstond kort nadat de politie in het district zei meer dan 50 bommen en diverse andere explosieven in beslag te hebben genomen uit een hut in het dorp Gambhari. Volgens GCIC waren zij bedoeld voor antichristelijke overvallen. Deze ontwikkeling heeft geleid tot bezorgdheid in Orissa waar sinds augustus 2008 meer dan 100 mensen stierven door antichristelijk geweld.

 

Bron: BosNewsLife Asia Service

Foto: BosNewsLife