Christenen dreigt totale verdwijning

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het Christendom loopt het risico om totaal uit de landen van oorsprong te verdwijnen. Dat zegt de Britse minister voor godsdienstzaken, barones Sayeeda Warsi, vrijdag in een...
20131115_Egypte01

Het Christendom loopt het risico om totaal uit de landen van oorsprong te verdwijnen. Dat zegt de Britse minister voor godsdienstzaken, barones Sayeeda Warsi, vrijdag in een speech voor de Georgetown University in Washington.

Geweld tegen Christenen en andere minderheden door fanatici is een "globale crisis" die de ernstigste bedreiging van de eeuw vormt, meldt de Daily Telegraph op grond van de tekst van de nog niet uitgesproken speech.

"Er vindt een massale uittocht plaats van Bijbelse omvang. Op sommige plaatsen bestaat er een reëel gevaar dat het Christendom verdwijnt", aldus Lady Warsi. Komend jaar organiseert zij een internationale top die het geweld een halt moet toeroepen tegen Christenen, vooral in de landen waar het Christendom is ontstaan.

Gedecimeerd

"Er zijn delen in de wereld waar je als Christen je leven niet zeker bent. Van continent tot continent worden Christenen geconfronteerd met discriminatie, uitbanning, marteling en zelfs moord alleen vanwege hun geloof", zegt Warsi. "Christelijke bevolkingsgroepen storten in en hun godsdienst wordt uit sommige centra van origine. In Irak is het aantal Christenen gedecimeerd van 1,2 miljoen in 1990 tot 200.000 nu. In Syrië heeft het afschuwelijk bloedvergieten het doodbloeden van de Christenen gemaskeerd", aldus Warsi, die zelf moslim is.

Volgens haar moet een bomaanslag op een kerk, zoals onlangs in Pakistan waarbij 85 doden vielen, niet alleen schokgolven door de Christelijke gemeenschappen veroorzaken, maar door de hele wereld.

Bron: Daily Telegraph, foto: DW.de