Christen vermoord in Punjab

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In een conflict over grond in de Paki- staanse provincie Punjab is woens- dag een Christen vermoord. Een tiental andere Christenen raakte...
20111006_Pakistan01

In een conflict over grond in de Pakistaanse provincie Punjab is woensdag een Christen vermoord. Een tiental andere Christenen raakte gewond, meldt AsiaNews.

 

Het incident deed zich voor in de plaats Mian Channu in het district Khanewal. Volgens lokale bronnen had een invloedrijke lokale feodale heerser zijn oog laten vallen op stuk grond dat door de Kerk was gekocht voor de bouw van een weeshuis.

Politie

De rijke Moslim Muhammad Ali Durrani zou banden hebben met de georganiseerde misdaad en probeerde de Kerk de grond afhandig te maken. Afgelopen maandag riepen lokale bewoners de hulp in van de politie tegen Durrani en zijn handlangers. In plaats daarvan werden zij door de politie onder druk gezet om de aanklacht in te trekken.

Op woensdagavond kwamen gewapende mannen per auto naar de nederzetting en vielen de bewoners aan. Daarbij werd Safdar Masih vermoord en raakten een tiental anderen gewond, onder wie ook kinderen. De mannen bezetten daarop het stuk grond.

De politie weigerde opnieuw de aangifte in ontvangst te nemen.

Geen incident

De Katholieke Kerk in Khanewal heeft de gang van zaken scherp veroordeeld en heeft onmiddellijk ingrijpen geëist.

"Wij veroordelen de moord ten scherpste", aldus Pater Ilyas John uit Khanewal. "Dit is niet het eerste geval van grondroof in deze plaats. Invloedrijke feodale heersers hebben het gemunt op de zwakken en de kwetsbaren."

De plaatselijke parochie is niet erg groot. Zij kocht het land om een €‹€‹weeshuis te bouwen. Volgens Pater John had zij daarbij meer voorzorgsmaatregelen moeten treffen. "De landmafia is hier zeer machtig en ze azen op dit soort transacties omdat die voor hen een gemakkelijke prooi vormen:, aldus de priester.

Bron: AsiaNews