Christen mag begroting Pakistan presenteren

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Na kritiek op de deelstaatregering in Lahore mag de Pakistaanse christelijke minister Kamran Michael toch de begroting van zijn deelstaat Punjab presenteren. De 63-jarige politicus...
20110614pakistan01

Na kritiek op de deelstaatregering in Lahore mag de Pakistaanse christelijke minister Kamran Michael toch de begroting van zijn deelstaat Punjab presenteren. De 63-jarige politicus van de regerende Pakistaanse Moslimliga (PML-N) kreeg de opdracht in het belangrijke parlementsdebat vrijdag terug, nadat die hem kort daarvoor klaarblijkelijk wegens zijn godsdienst was ontnomen.

Dat meldt de Pakistaanse krant The Nation. Kamran, het enige christelijke kabinetslid in Punjab, is de eerste niet-islamitische minister in het grotendeels islamitische Pakistan die een begrotingsplan mag presenteren. Met die beslissing wil de PML-N volgens The Nation haar religieuze tolerantie laten zien. Bij het schrappen van Kamran heette het nog dat de partij bang was dat haar conservatieve electoraat ontstemd zou raken. Kamran Michael is minister voor mensenrechten en minderheden in Punjab. Daarbij kreeg hij het ministerie van Financiën toegewezen. Dat hem die eer te beurt viel was daarom opmerkelijk omdat de 76 miljoen inwoners van de Pakistaanse deelstaat Punjab hoofdzakelijk moslim, hindoe en sikh zijn. (Bron: KN/KNA)