"Christen-Irakezen zullen niet terugkeren"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Hoewel er tekens van hoop zijn in Irak zal de grote meerderheid van Irakese christelijke vluchtelingen waarschijnlijk niet terugkeren naar hun vaderland. Dat hebben twee Chaldees-katholieke bisschoppen, gevestigd in de VS, vorige week in een interview me
refugees-200-x-292

Hoewel er tekens van hoop zijn in Irak zal de grote meerderheid van Irakese christelijke vluchtelingen waarschijnlijk niet terugkeren naar hun vaderland. Dat hebben twee Chaldees-katholieke bisschoppen, gevestigd in de VS, vorige week in een interview met Catholic News Service gezegd.

"Niemand in de Verenigde Staten zal terug gaan naar Irak of het Midden-Oosten omdat de toekomstperspectieven van hun kinderen, het aanbod aan onderwijs en het leven hier beter zijn," zei de Chaldese bisschop Ibrahim N. Ibrahim. De ervaring heeft ook geleerd dat als mensen eenmaal de hobbel genomen hebben zich aan een nieuwe cultuur aan te passen, "niemand hen ertoe zal kunnen brengen die weer overboord te gooien" en de nieuw verworven manier van leven te verlaten, aldus bisschop Sharhad Y Jammo. Jammo staat aan het hoofd van de parochie van Sint Petrus in San Diego (Californië). Hij ontfermt zich over Chaldese katholieken in het westen van de VS, terwijl bisschop Ibrahim verbonden is aan de parochie van Sint Thomas van Detroit en de chaldese katholieken in het oosten van de VS bedient.

Bron: KN/CNS