Christelijke vader en dochter vast voor eigen veiligheid

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een christelijke man, Gulsher Masih, en zijn dochter Sandal zijn beschuldigd van heiligschennis zoals dat vastgelegd is in artikel 295 B van de Pakistaanse strafwet. Zij zouden vorige week in een dorp bij Faisalabad sommige pagina's uit een koran gescheur
masih_pakistan

Een christelijke man, Gulsher Masih, en zijn dochter Sandal zijn beschuldigd van heiligschennis zoals dat vastgelegd is in artikel 295 B van de Pakistaanse strafwet. Zij zouden vorige week in een dorp bij Faisalabad sommige pagina’s uit een koran gescheurd hebben. Zonder tussenkomst van de politie zouden ze waarschijnlijk gelyncht zijn door een woedende menigte. Enkele moslims zeiden dat zij gezien hadden dat Sandal en haar vader bladzijden uit de koran scheurden en op de straat gooiden. Het verhaal bereikte de plaatselijke moskee, met als gevolg dat een razende bende door het dorp marcheerde en riep dat de heiligschenners gedood moesten worden.

Politie inspecteur Faryad vertelde Asianews dat de bende bij het huis aangekomen de deuren en ramen beplakten met stickers. Vervolgens stenigden ze een protestantse kerk in de buurt. Daarop zette de politie de hele Masih-familie vast ‘voor hun eigen veiligheid’. Een christelijke ooggetuige vertelde dat de bende op het punt stond ook andere christelijke families aan te vallen. Daarop rende hij naar huis, deed het licht uit en vroeg zijn familie absoluut stil te zijn. (KN/AsiaNews)