Christelijke televisiezender aangevallen

donderdag, 26 november 2015
Nieuws
In Karachie is vannacht brand gesticht door gemaskerde mannen bij Gawahi TV. Het zendstation brandde daarbij volledig af.
20151126-Christelijk-tv-station-gawahi-verbrand

Het christelijke televisie-station Gahawi TV is drie jaar geleden opgericht met giften van Pakistaanse katholieken en protestanten. Het had als doel het "verspreiden van het Evangelie van Jezus Christus aan mensen van alle geloven." Het station is volledig vernietigd door de vlammen. De zender had bedreigingen ontvangen, maar de autoriteiten hebben geweigerd veiligheidsmaatregelen te nemen.

Volgens werknemers vond de aanval vannacht plaats om 2.30 uur (lokale tijd). De mannen die het complex in brand staken, zijn gezien toen zij de plaats ontvluchtten. Het kanaal zond 24 uur per dag, zeven dagen per week uit en bereikte ongeveer 12 miljoen mensen.

De directie van het station heeft afgelopen tijd meermalen bedreigingen ontvangen. Ondanks vele verzoeken hebben de politie en autoriteiten echter geweigerd te zorgen voor de nodige veiligheidsmaatregelen. Sommige leden van de katholieke kerk, waaronder een aantal priesters, brachten een bezoek aan de plaats van de brand. Ze uitten hun teleurstelling over wat er is gebeurd. Pr. John Arif van het bisdom van Karachi: "Het is ontmoedigend om het hele gebouw en alle apparatuur verbrand te zien. Het kanaal werd opgericht om het woord van God te communiceren. Er zijn bedreigingen geweest en de zaak is nu in onderzoek. We hoop dat de zender weer snel de lucht in kan. We bidden voor vrede en tolerantie."

Bron: AsiaNews