Christelijke studenten en priester ontvoerd in Nigeria

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Drie vrouwelijke studenten en een priester van de Veritas universiteit in Abuja (Nigeria) werden afgelopen weken ontvoerd. De studenten zijn op 28 mei gekidnapt van hun slaapzaal en tien dagen later vrijgelaten. Pater Justin Ukpong, vice-kanselier van de
ap070831049153

Drie vrouwelijke studenten en een priester van de Veritas universiteit in Abuja (Nigeria) werden afgelopen weken ontvoerd.

De studenten zijn op 28 mei gekidnapt van hun slaapzaal en tien dagen later vrijgelaten. Pater Justin Ukpong, vice-kanselier van de universiteit en zijn chauffer zijn door de politie op 27 juni bevrijd nadat ze drie dagen eerder uit hun auto waren gehaald door onbekende mannen.

"Wij de bisschoppen van Nigeria zijn echt verontwaardigd door deze gebeurtenissen, die een afbreuk doen aan de bijdrage van de Kerk op het gebied van onderwijs en ontwikkeling," was de reactie van artsbisschop John Onaiyekan van Abuja. "Wij doen een oproep aan de federale en deelstaat regeringen en veiligheidspersoneel om meer te doen in het zeker stellen van de veiligheid van wettelijke ingezeten van onze grote natie."

"Wij danken overigens de politieagenten voor hun werk op de plaats waar de priester en zijn chaffeur werden vastgehouden, waardoor ze vrijkwamen zonder losgeld te betalen. De bisschoppen waren vastbesloten geen losgeld te betalen. Minstens 5 andere priesters zijn onlangs ontvoerd. Wij hebben besloten een eind te maken aan deze misdaden tegen onschuldige burgers," zei mgr. Onaiyekan. "Wij tekenen scherp protest aan tegen deze inbreuk op ons werk. Maar we zullen ook bidden voor de ontvoerders opdat er een ommekeer komt in hun hart."

In Nigeria zijn al enige maanden opstoten tegen christenen waarbij doden vielen. Moslims verzetten zich met geweld tegen de westerse invloed via het onderwijs in het land met een meerderheid van moslims in de noordelijke deelstaten. Ondanks het feit dat het vooral christenen waren die het slachtoffer waren, benadrukten de bisschoppen dat het hier niet over een religieus conflict ging. (Bron: CWN/Fides)