Christelijke lerares beschuldigd van godslastering

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In Pakistan is opnieuw een Christelijke vrouw het doelwit geworden van Moslimfundamen- talisten. Na Asia Bibi is nu ook de lerares Saira Khokhar van godslastering beschuldigd. Zij zou...
20120224_pakistan01

In Pakistan is opnieuw een Christelijke vrouw het doelwit geworden van Moslimfundamentalisten. Na Asia Bibi is nu ook de lerares Saira Khokhar van godslastering beschuldigd. Zij zou een exemplaar van de Koran hebben verbrand, meldt AsiaNews.

 

Hoewel nog onduidelijk is wat er precies is gebeurd heeft de politie de vrouw in bewaring genomen en onderzoek ingesteld. Er is nog geen formele aanklacht ingediend. Christelijke mensenrechtenactivisten en de speciale adviseur van de Minister van Minderheden Paul Bhatti volgen de zaak nauwlettend.

Gered

Volgens lokale bronnen drong woensdag een woedende menigte uit een dorp uit de buurt de school binnen en beschuldigde Saira Khokhar van het verbranden van een Koran. De school wordt gerund door de Christelijke hulporganisatie City Foundation. De aanvallers wilden de vrouw meenemen, maar de gealarmeerde politie wist dat te verhinderen.

De lokale politiechef stelde haar in bewaring in afwachting van de resultaten van het vooronderzoek.

Veiligheidsgaranties

Vertegenwoordigers van verschillende mensenrechtenorganisaties bemoeien zich inmiddels met de zaak. Ook Minister van Minderheden Paul Bhatti wil op de hoogte gehouden worden van de situatie van de vrouw. Hij is de broer van de vorig jaar vermoorde Katholieke Minister van Minderheden Shabbaz Bhatti die op 2 maart 2011 omkwam tijdens een aanslag. Shabbaz Bhatti was herhaaldelijk met de dood bedreigd omdat hij de zeer omstreden blasfemiewetten, die de doodstraf opleggen voor godslastering, wilde afschaffen.

Christelijke activisten willen de zaak nauwlettend in de gaten houden en erop toezien dat Saira’s veiligheid gegarandeerd wordt. Ook willen zij voorkomen dat het tot een formele aanklacht komt.

Zij willen een herhaling van de gebeurtenissen rond de 45-jarige Asia Bibi voorkomen. De moeder van vijf kinderen werd ter dood veroordeeld wegens godslastering. Zij zit gevangen in Punjab in afwachting van haar hoger beroep. Dat is herhaaldelijk uitgesteld.

Bron: AsiaNews, foto: AsiaNews