Christelijke aanwezigheid in Libanon bedreigd

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De christelijke aanwezigheid in Libanon is in gevaar. Dat heeft de katholiek-melkitische aartsbisschop van Sidon, Elie Bechara Haddad, gezegd op de Midden-Oostensynode in het Vaticaan. Hij sprak van een versterkte emigratie van Christenen... 
20101018libanon01

De christelijke aanwezigheid in Libanon is in gevaar. Dat heeft de katholiek-melkitische aartsbisschop van Sidon, Elie Bechara Haddad, gezegd op de Midden-Oostensynode in het Vaticaan. Hij sprak van een versterkte emigratie van Christenen uit het land. De verkoop van stukken grond uit christelijk bezit ontwikkelt zich tot een "gevaarlijk fenomeen", aldus mgr. Haddad.

Het kan een bedreiging van de christelijke aanwezigheid in Libanon worden, tot aan haar verdwijnen toe. Haddad riep de met Rome geünieerde oosterse Kerken op tot wederzijdse solidariteit om het gevaar af te wenden. Verder eiste de aartsbisschop een veranderde houding van de Kerk ten opzichte van de islam, een houding die duidelijk onderscheid maakt tussen de islam op zich en sommige fundamentalistische stromingen. Ook sprak mgr. Haddad zich uit voor een duurzame vorm van ondersteuning voor de oosterse Kerken. Die moet het karakter van een hulpprogramma overstijgen en een ontwikkelingsconcept worden om de christenen te binden aan hun plaatsen van herkomst en daar werk te creëren. (Bron: KNA)