Chinese gelovigen beschermen hun kerken met vasten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
International Christian Concern heeft een lijst in handen gekregen van 15 kerken in Wenzhou City, in het district Pingyan (China) die gevaar lopen. De kerken hebben een aankondiging gekregen van de lokale autoriteiten dat de kruisen van de kerken eind jun
20140617china01

International Christian Concern heeft een lijst in handen gekregen van 15 kerken in Wenzhou City, in het district Pingyan (China) die gevaar lopen. De kerken hebben een aankondiging gekregen van de lokale autoriteiten dat de kruisen van de kerken eind juni vernietigd zullen worden. Onder de 15 kerken bevinden zich 14 protestantse godshuizen en een katholieke kerk. De anti-kerk campagne strekt zich uit tot diverse districten in Wenzhou City, dat bekend staat als het ‘Jeruzalem van het oosten’.

Toen medewerkers de plaatselijke autoriteiten vroegen welke wettelijke regels er ten grondslag lagen aan de maatregel, antwoordde deze: "er is geen regel. Het kruis is gewoonweg niet toegestaan".
Om zich teweer te stellen tegen de urgente situatie hebben gelovigen van het district Pingyang zich aaneengesloten om een campagne van zeven dagen vasten te beginnen. Ook hebben ze meer Christenen uitgenodigd om deel te nemen aan het vasten en bidden te midden van deze geestelijke strijd. ICC maakte bekend de anti Kerkelijk campagne in Wenzhou te zullen blijven volgen.

Bron: ICC

Foto: ucanews.com