China: Priester opgepakt voor organiseren winterkamp

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In China is begin deze maand priester John Baptist Luo gearresteerd voor het organiseren van een winterkamp voor 300 universiteitsstudenten.
china-200-x-117

In China is begin deze maand priester John Baptist Luo gearresteerd voor het organiseren van een winterkamp voor 300 universiteitsstudenten.

Tegen drie andere priesters loopt een arrestatiebevel, maar zij zijn nog niet aangehouden. Drie anderen kregen een boete van 50 euro. Luo vertelde een paar weken voor zijn arrestatie aan AsiaNews dat hij klaar is om naar de gevangenis te gaan. "Ik zou blij zijn als ik kan dienen als een getuige van Christus en het voorbeeld kan volgen van de vele heilige martelaren."

John Baptist Luo (39) en zes andere priesters van de ondergrondse katholieke kerk organiseerden samen een vierdaags winterkamp dat zowel in eind januari als in februari plaats zou vinden. Op 3 februari kwam de politie naar het kamp om de priesters te gelastten het evenement te annuleren. De priesters weigerden. Vervolgens legden zij de situatie aan de aanwezige studenten voor en gaven hen de keus om te blijven of het kamp te verlaten, maar slechts 20 studenten verlieten het kamp. De dag erna werden de priesters aan een lange ondervraging onderworpen, maar volgden er geen arrestaties.

Priester Luo is een zeer actief evangelist en schrijver van een populaire blog: http://blog.sina.com.cn/frluo. Sinds 3 maart zit hij in detentie in een gevangenis van de regering.

Bron: AsiaNews