China: ondergrondse bisschop vrijgelaten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In China is na vijftien maanden een bisschop van de Romegetrouwe ondergrondse Kerk vrijgelaten. Dat meldt de in Amerika gevestigde Kardinaal Kung-stichting. Mgr. Jia Zhiguo, bisschop van Zhengding in de provincie Hebei, werd eind...
china_vescovo_jia_zhiguo-200-x-197

In China is na vijftien maanden een bisschop van de Romegetrouwe ondergrondse Kerk vrijgelaten.

Dat meldt de in Amerika gevestigde Kardinaal Kung-stichting. Mgr. Jia Zhiguo, bisschop van Zhengding in de provincie Hebei, werd eind maart 2009 uit zijn huis afgevoerd en was sindsdien niet meer gezien. Het was volgens de Kung-stichting de dertiende keer sinds 2004 dat de bisschop vastgezet werd. De dag van zijn arrestatie viel precies samen met het begin van het werk van de Vaticaanse commissie voor de Kerk in China.

De hoogste lekenvertegenwoordiger van het bisdom kreeg woensdagmorgen een telefoontje van een vertegenwoordiger van de regering dat men de bisschop kon afhalen. Bij de overdracht waren volgens de Kung-stichting naast overheidspersoneel ook hoogwaardigheidsbekleders van de bovengrondse Kerk, de Patriottische Vereniging, aanwezig. Meteen na zijn vrijlating zou mgr. Jia verklaart hebben dat hij noch de Patriottische Vereniging, noch de door het regime toegestane Chinese bisschoppenconferentie erkend had. (Bron: KNA)