China: geen pelgrims, wel toeristen welkom bij Mariaheiligdom

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Chinese overheid ver- biedt pelgrims vanwege "veiligheidsredenen" om op 24 mei, de wereldge- bedsdag voor de Kerk in China, naar het Maria-heiligdom van Sheshan te komen...
20122305_China01

De Chinese overheid verbiedt pelgrims vanwege "veiligheidsredenen" om op 24 mei, de wereldgebedsdag voor de Kerk in China, naar het Maria-heiligdom van Sheshan te komen.

Tegelijkertijd roept de overheid via de krant van de communistische partij The China Daily toeristen herhaaldelijk op om een bezoek te brengen aan de plek waar het heiligdom ligt om te proeven van de lokale keuken, om beschermde diersoorten te bekijken en om een balletje op een van de golfbanen te slaan. Dat meldt AsiaNews.

Alleen katholieken uit Shanghai waar het heiligdom ligt, mogen de plek bezoeken. Het bidden of zingen van het Salve Regina (Wees gegroet Maria) bij, of rondom het heiligdom is verboden. Volgens priester Wang lopen de "politieke spanningen op" en is het "politieke klimaat onderdrukkend". Vanwege deze situatie hebben veel katholieken het Mariaheiligdom reeds bezocht.

Paus Benedictus XVI riep zondag tijdens de audiëntie alle katholieken op om op deze dag te bidden voor de katholieke Kerk in China.

 

(Bron: Katholiek Nieuwsblad/AsiaNews)