China eist geld en tegoeden van Kerken

dinsdag, 05 juli 2016
Nieuws
De autoriteiten in de Chinese kustprovincie Zheijang heeft onlangs van verschillende Kerken alle gelden en tegoeden opgeëist.
14205665081961_700

Sinds vorig jaar zet de Chinese overheid Kerken onder druk om maatregelen door te voeren die hen meer op een lijn brengt met de Communistische Partij. Zo moeten kerken voortaan een meer lokaal uiterlijk hebben, moet de leiding worden gestandardiseerd, de theologie meer Chinees worden en moeten de financiën transparant worden gemaakt. Het is niet duidelijk of het beleid ook geldt voor de Chinees patriottische Vereniging, zoals de door het regime gecontroleerde katholieke Kerk heet.

Om dat doel te bereiken zijn in verschillende kerkgebouwen kantoortjes gecreëerd voor ambtenaren die belast zijn met toezicht. Tot het nieuwe beleid hoort ook het opeisen van de financiën van de Kerken, inclusief particuliere giften. Dat betekent dat Kerken voor iedere wat grotere uitgave toestemming moet hebben van de overheid. Kerken die inmiddels onder dwang zijn ontdaan van hun kruisen hebben de opdracht gekregen die te vervangen door de Chinese vlag.

Bron: persecution.org