Chili: bisschop wil verspreide gelovigen bereiken

Project
Voor Aartsbisschop Rebolledo Salinas uit Chili is afstand een uitdaging. Om zijn gelovigen te bereiken, heeft hij dringend een goede auto nodig.
ACN-20170824-60142

Aartsbisschop René Rebolledo Salinas wordt met grote uitdagingen geconfronteerd. Het aartsbisdom La Serena is met een oppervlakte van meer dan 40.000 vierkante kilometer bijna even groot als heel Nederland. De afstanden zijn immens. De 500.000 katholieken van het aartsbisdom leven verspreid over het hele gebied. Vaak liggen hun dorpen in valleien die enkel via slechte wegen kunnen worden bereikt.

De situatie wordt bemoeilijkt door de gevolgen van de noodlottige aardbeving van 2015 waarvan de sporen nog overal te zien zijn. Zo werden alleen al 60 kerken, kapellen en pastorieën in verschillende mate beschadigd en werden sommige totaal vernield. De meeste inwoners voorzien in hun levensonderhoud door hun bescheiden akkertjes te bewerken. Er is amper werk. De mensen leven van de hand in de tand. Hun geloof is echter heel sterk en beheerst hun hele leven.

Aartsbisschop René Rebolledo Salinas wil voor de gelovigen een goede herder zijn. Om hen te kunnen bijstaan, moet hij hen echter wel eerst kunnen bereiken. Maar zijn auto is stokoud en in zeer slechte staat. Hij is niet geschikt voor de rampzalige toestand waarin de wegen zich bevinden. De reparatiekosten lopen alsmaar hoger op en dat is voor de aartsbisschop een zware last. Hij heeft dringend een stevige en betrouwbare auto nodig zodat hij aanwezig kan zijn waar de mensen hem nodig hebben.

Met een bijdrage van € 13.000 kan hij een geschikte auto aanschaffen. Helpt u mee om dit bedrag bijeen te brengen? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van 213-08-29 Chili. Uw gift komt ten goede aan dit project of soortgelijke in de regio.