Chavez wil kerkzender uit de lucht halen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Venezolaanse tv-zender Vale loopt het risico gesloten te worden. President Hugo Chavez dreigde op de staatstelevisie de zender zijn vergunning te ontnemen en te bezien of "we dit kanaal overnemen en het aan het volk teruggeven". Vergunninghouder van de
6_8801150908_l600

De Venezolaanse tv-zender Vale loopt het risico gesloten te worden. President Hugo Chavez dreigde op de staatstelevisie de zender zijn vergunning te ontnemen en te bezien of "we dit kanaal overnemen en het aan het volk teruggeven".

Vergunninghouder van de zender is de aartsbisschop van Caracas, momenteel kardinaal Jorge Urosa. Tussen Chavez en Urosa woedt sinds weken een hevige strijd. De kardinaal verwijt de regering een communistische dictatuur te willen stichten in Venezuela. Daarop noemde Chavez de kardinaal een "holbewoner".

Intussen heeft de Interamerikaanse Journalistenvereniging de kritiek geuit dat de regering probeert de meerderheid van de aandelen in tv-zender Globovision in handen te krijgen. Deze particuliere zender geldt als een van de weinige regeringskritische tv-stations in Venezuela. (Bron: KNA)