Chavez plande ontvoering Kardinaal

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
President Hugo Chavez van Venezuela had plannen om de Hondurese Kardinaal Oscar Rodriguez Maradiaga van Tegucigalpa in zijn eigen land te ontvoeren.
20112107_Honduras01

President Hugo Chavez van Venezuela had plannen om de Hondurese Kardinaal Oscar Rodriguez Maradiaga van Tegucigalpa in zijn eigen land te ontvoeren. Dat maakte de Kardinaal bekend voor een waarheids- en verzoeningscommissie.

Chavez wilde dit doen uit verontwaardiging over de openbare steun van de Kardinaal aan een staatsgreep die de Hondurese president Manuel Zelaya in 2009 uit zijn macht zette. Zelaya behoorde tot Chavez" bondgenoten. De Kardinaal zegt geen spijt te hebben van de positie die hij toen innam. "De levensomstandigheden zijn inmiddels verbeterd in Honduras. Ook bid ik voor de zieke Chavez." De Venezolaanse president lijdt aan kanker.

De Kardinaal zegt "zich geen zorgen te maken" over zijn veiligheid, ondanks de vele bedreigingen. "Mijn kogelvrij vest is het kruisbeeld op mijn borst, terwijl de rozenkrans mijn "geladen pistool" is met vijftig schoten."

 

(Bron: KN/CC)