Centrum voor armen en ‘slaven’ in India

Project
De parochie van Ambadochar ligt op zo’n 91 km afstand van de stad Khandwa in de staat Madhya Pradesh in centraal India. De afgelegen dorpsparochie met rond de 200 katholieke families wordt geleid door missionarissen van het Goddelijk Woord, ook bekend als
20171103-India-02

De parochie van Ambadochar ligt op zo’n 91 km afstand van de stad Khandwa in de staat Madhya Pradesh in centraal India. De afgelegen dorpsparochie met rond de 200 katholieke families wordt geleid door missionarissen van het Goddelijk Woord, ook bekend als de missionarissen van Steijl. De parochianen behoren tot een etnische minderheidsgroep die met de naam “Adivasi” worden aangeduid, wat “inheems volk” betekent.

Snelgroeiende gemeenschap

De Katholieke gemeenschap groeit er snel, waardoor er dringend behoefte is aan een plaats voor samenkomst om de Heilige Mis te vieren en andere plechtigheden te houden, maar ook voor gebedsbijeenkomsten, retraites, godsdienstonderwijs, kinderprogramma’s, enzovoort. Het oude, vervallen gebouw dat momenteel gebruikt wordt door de parochie, dreigt in te storten en is bovendien veel te klein. Daarom wil de parochie nu graag een multifunctionele ruimte bouwen. De parochianen zijn echter arm. Ze dragen bij wat ze kunnen om hun droom te realiseren, maar veel is dat niet. De helft van hen leeft onder de armoedegrens en zwoegt om de eindjes aan elkaar te knopen met de opbrengst van hun kleine akkers. Anderen werken als dagloners bij welgestelde landeigenaren. Het komt regelmatig voor dat zij voor noodgevallen geld moeten lenen van hun werkgever. Omdat ze de rente en de lening nooit kunnen terugbetalen, worden zij de facto ‘slaaf’ van hun schuld… een schuld die bovendien op de volgende generatie wordt doorgegeven.

De Kerk wil hen helpen en ziet het centrum als startpunt. Helpt u pastoor Pankratius Xalxo mee met de bouw? Maak dan uw gift over onder vermelding van code: 317-01-19 

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.

Foto: Kerk in Nood