Cel voor Algerijnse Christen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Siagh Krimo, een Algerijnse Christen, is tot vijf jaar cel veroordeeld omdat hij met zijn buur- man over zijn geloof...
20110531algerije01

Siagh Krimo, een Algerijnse Christen, is tot vijf jaar cel veroordeeld omdat hij met zijn buurman over zijn geloof heeft gesproken, meldt persbureau AINA. Krimo werd veroordeeld op grond van de blasfemiewet die "belediging van de profeet [Mohammed] en een van de boodschappers van God, of het geloof en de leefregels van de Islam, of denigreren door te schrijven, tekenen, aangifte, of andere middelen verbiedt. "

"Algerijnse Christenen liggen de afgelopen weken onder vuur nu er steeds meer wetten ertoe dwingen hen te discrimineren", aldus Aidan Clay van International Christian Concern. "Eerder deze week moesten zeven kerken in Bejaia sluiten.

Nu is er een Algerijnse Christen opgepakt onder beschuldiging kritiek op de Islam te hebben geuit. Terwijl Algerije beweert de godsdienstvrijheid te beschermen heeft het ook een wet tegen godslastering, dat door zijn aard kan worden gebruikt om iedereen die zich niet houdt aan de Islam te vervolgen. "

Afgelopen najaar werden twee Christenen veroordeeld omdat zij tijdens de ramadan overdag werden betrapt op het eten van hun lunch. Hoewel zij niet op een openbare plaats aten werden zij toch tot drie maanden cel veroordeeld.

Slechts 4.000 van de 34,8 miljoen Algerijnen zijn volgens de Vaticaanse statistieken katholiek. 99% van de Algerijnen is moslim.

Bron: CWN