Catechese voor 20 parochies in Bagdad (Irak)

Project
Ook al is het leven heel moeilijk voor christenen in Bagdad sinds 2003, toch stelt de kerk alles in het werk om het geloof te kunnen blijven onderwijzen en ook het kinder- en jeugdwerk te kunnen blijven voortzetten.
ACN-20140929iraq13941

Ook al is het leven heel moeilijk voor christenen in Bagdad sinds 2003, toch stelt de kerk alles in het werk om het geloof te kunnen blijven onderwijzen en ook het kinder- en jeugdwerk te kunnen blijven voortzetten. Juist nu is het van belang dat de plaatselijke kerk zich deel voelt van de universele kerk. En hoe kan ze dat beter doen dan de eeuwige waarheden van het geloof door te geven aan de volgende generatie? Een generatie die hopelijk op haar beurt in de toekomst haar eigen bijdrage kan leveren aan het vreedzaam samenleven van alle religies in Bagdad.

 

Vrijdagschool
Elke vrijdag -de gebedsdag voor moslims – voorzien de verschillende christelijke gemeentes in godsdienstonderwijs voor de gelovigen. Niet minder dan 20 grote en kleine Chaldeeër gemeenschappen organiseren dergelijke bijeenkomsten. Veel van hun zijn gelegen in zeer gevaarlijke gedeelten van de stad – hoewel men tegelijkertijd moet toegeven dat in de huidige onstabiele situatie mensen in Bagdad op elk moment en op vrijwel elke plek in gevaar verkeren.

 

Gevaar beperken
Om dit gevaar voor de kinderen te beperken, moeten zij en de catechisten met een bus van huis worden gehaald en naar een van de acht grote of naar een van de negen kleinere centra worden gebracht, en na afloop weer veilig thuis afgeleverd. Afhankelijk van de grootte van de bus kost één zo’n bus tussen de 150 en 200 dollar per maand. Dit betekent voor de gemeentes dat men in totaal per jaar 45.000 dollar kwijt is alleen aan busvervoer. Maar er is ook geld nodig voor onderwijsmateriaal en boeken. Deze kosten bedragen ook nog eens 5.000 dollar per jaar.

 

Hulp nodig
De christenen in Irak hebben alle hulp die wij kunnen geven nodig – juist in de huidige situatie – om in hun thuisland te kunnen blijven en hun geloof te kunnen praktiseren. Daarom zijn we verheugd dat we een bijdrage mogen toezeggen van 38.000 euro voor dit project. Gaat u ons helpen om deze toezegging waar te maken?

 

Projectcode: 319-01-49

 

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.